Zoekt u een betrouwbare partner die chemische verankering in beton voorziet voor uw bouwproject? BOOR+ staat klaar voor bouwaannemers, installateurs en particulieren. Of het nu gaat om een paar chemische ankers voor de bevestiging van een poort bij u thuis of honderden betonankers voor een volledig nieuwbouwproject, BOOR+ beschikt over een gemotiveerd team én over professionele en moderne machines om de betonwerken snel en correct uit te voeren.

Chemische verankering in beton uitgelegd

BOOR+ voorziet chemische verankering in beton voor kleine en grote projecten. We beschikken over een uitgebreid machinepark met moderne boormachines in verschillende diameters, voor alle soorten beton en metselwerken en voor diverse toepassingen. Doorgaans maken we boorgaten voor chemische ankers tot de gewenste diepte. Ook de diameters bepalen we in samenspraak met u, standaard werken we met boren tot 700 mm, maar groter kan op aanvraag. Bevindt uw werf zich op een locatie die stof- en trillingsarm werken vereist? Geen probleem, we beschikken over de nodige machines én kennis om de betonboorwerken zonder overlast uit te voeren.

Neem contact op

Img 6912

Waarvoor dient een chemisch anker?

Een chemisch anker of betonanker wordt gebruikt om draadstangen of wapeningsstaven te bevestigen in beton wanneer een mechanische bevestiging niet volstaat. De chemische verankering zorgt ervoor dat de draadstang of wapeningsstaaf stevig vastzit in het beton en niet kan loskomen. Chemische verankering is ideaal om zware objecten met een hoge belastingen met elkaar te verbinden of te bevestigen. Enkele toepassingen: staalstructuren bevestigen op een betonplaat, – kolom of -balk, nieuwe machines plaatsen die moeten verbonden worden met een betonnen draagstructuur …

Img 8156

Hoe werkt chemische verankering?

Chemische verankering is een proces waarbij tweecomponentenlijm naar keuze wordt geïnjecteerd in een holte (meestal in beton), waarin een draadstang of wapeningsstaaf wordt geplaatst. Doordat de twee componenten (hars + verharder) van de lijm met elkaar in contact komen, ontstaat een chemische reactie waardoor de lijm uithardt. De uitgeharde lijm vormt zich rond de bevestigde draadstangen zodat die stevig vastzitten.

Img 7157

Voordelen tegenover mechanische betonverankering

  • hogere belasting mogelijk
  • geen risico op scheuren in het beton
  • sluitend effect
  • corrosiebescherming door epoxylijm
  • voordelig kostenplaatje

Zo gaan we te werk

Voorbereidend werk

Alvorens het boorgat te voorzien, analyseren we eerst de situatie, bepalen we waar de verankering moet komen en tekenen we het boorgat af. Indien nodig voorzien we infrastructuur voor wateropvang. Tot slot bevestigen we het statief met de boor en de machine.

Boorgat maken + reinigen

Met behulp van onze moderne diamantboren maken we de boorgaten in beton tot de gewenste of aanbevolen diepte en met de juiste diameter. Belangrijk is om het boorgat achteraf goed te reinigen zodat de chemische verankering optimaal werkt.

Chemisch anker aanbrengen

Vervolgens mixen we de twee componenten van de lijm en spuiten we het mengsel in het boorgat. Kort daarna schuiven we de draadstang of wapeningsstaaf in de lijm en laten we de chemische reactie haar werk doen.

Bevestiging belasting

Als de chemische verankering volledig uitgehard is, kan het gewenste object aan het beton bevestigd worden.

A80fa48a 2869 4683 8d81 022134cb9daa
Img 7166

Waarom in zee gaan met BOOR+?

BOOR+ is geen onbekende in de sector en heeft zich al meermaals bewezen bij zowel grote als kleine klanten in België en over de landsgrenzen. Zaakvoerder Pieter-Jan en zijn team zetten zich elke dag in om klanten de ideale oplossing te bieden op hun betonvraagstukken, met betonboringen, chemische verankering of zaagwerk.

Snelle service

Dringend nood aan een chemische verankering in beton? We stellen onze planning flexibel op zodat we u steeds zo snel mogelijk kunnen helpen en kort op de bal kunnen spelen.

25 jaar praktijkervaring

Bovenop onze technische kennis hebben we reeds 25 jaar ervaring in the field.  Daardoor bieden we onze klanten steeds de beste oplossing voor hun probleem.

Gepassioneerd team

Al onze teamleden zetten zich elke dag 100% voor onze klanten en garanderen een perfect resultaat, al moeten ze daarvoor tot ’s avonds laat doorwerken.

Propere afwerking

We staan erom gekend proper te werken en alles netjes achter te laten. Uw woning of werf zal er na onze werken dus weer even schoon uitzien als ervoor.

Bekijk onze projecten

Benieuwd naar ons werk?

Onze realisaties

Img 7380
Img 7161

Ontdek meer diensten van BOOR+

U kunt bij BOOR+ niet enkel terecht voor chemische verankering in beton, maar ook  voor betonboringen en zaagwerken.

Betonboringen

Ook boorgaten nodig voor andere uitvoeringen dan chemische verankering? BOOR+ voert allerlei boringen uit in beton, asfalt en metselwerken voor uiteenlopende toepassingen in diverse sectoren.

Meer info

Zaagwerken

Beton, asfalt of metselwerk verwijderen of openingen creëren in muren? BOOR+ is niet enkel uw partner voor betonboringen, maar ook voor zaagwerken voor bijvoorbeeld trapgaten, muur- en deuropeningen.

Meer info

Chemische verankering

Hoe zit het met de kwaliteit van uw beton?

Wilt u weten hoe het gesteld staat met de kwaliteit van uw betonnen constructie? Via ons dochterbedrijf BETON+ voeren we boringen uit voor betononderzoek.

ONTDEK MEER INFO

+32 ‭479 54 61 19‬